Header Ads

"Dita ze fill" perfaqson Shqiperine ne garen e Oscar 2018"Dita ze fill" (Daybreak) i Gentian Kocit eshte perzgjedhur si filmi perfaqsues i Shqiperise ne konkurimin e kategorise se filmave te huaj per garen e "Oscar 2018". Nje prodhim i "Artalb Film" (Shqiperi) dhe "Graab Film" (Greqi), filmi tregon per Leten (Ornela Kapetani) nje nene e re e cila ne kushte te renda ekonomike, se bashku me djalin e saj, ne pamundesi per te siguruar jetesen, zhvendoset dhe bashkejeton ne banesen e nje plake te moshuar per te cilen perkujdeset. Per te mbijetuar dhe per te siguruar vendin e punes dhe te banimit ne te ardhmen, asaj i duhet qe ta mbaj gjalle me cdokush te moshuaren Sofia (Suzana Prifti). Kete vit Shqiperia duket se ka shanse ne kete gare, pasi jo vetem qe prek nje teme mjaft origjinale, por ky film eshte pritur mjaft mire dhe ne "Festivalin e Sarajeves". Per momentin reklama e filmit ende nuk eshte publikuar, gjithashtu filmi nuk ka ende nje faqe zyrtare.

Konkuruesit perfundimtar te kesaj kategorie per Oscar, do te shpallen me 23 janar te 2018, ndersa shperndarja e cmimeve do te mbahet me 4 mars te 2018. Me poshte ju mund te ndiqni dhe reklamen e filmit. 

No comments

Powered by Blogger.